About SMILEYKIDZ Photography

Specializing in KIDS, FAMILY & FRIENDS Photography.
Contact us for the affordable packages !!



SMILEYKIDZ Photography
~where happy moments captured~

Dec 28, 2009

Take a peak

Dec 23, 2009

The sinful cake

Mixed Fruit Meringue
Alexis's Bangsar Shopping Centre

Dec 10, 2009


Location: Pantai Bagan Lalang, Sepang

Nov 23, 2009

Promotion : Special for Pregnant Mommies

RSVP this promotion with only RM80 as a deposit and next thing you know, you already half through the process!!


Just email us at with below details:

- Your Name
- HP number
- Pregnancy stage
- Preferred date of photoshoot (If you already have a date in mind)

We'll get back to you with the bank account details and you can proceed to bank in the deposit.
Email or sms us to inform the transaction, and we will revert back to you in a jiffy!

So why wait? Secure your slot now. You might not get the same price again in the future.
Oh~ location of photoshoot will be in Klang Valley darling.

Nov 18, 2009

Nantikan Promosi Untuk Pregnant Mommies

Sungguh teruja nak uar2 kan tentang promosi yang akan di lancarkan 23hb November ini nanti.

Kepada pregnant mommies yang membaca post ini, saya memberikan jaminan promosi ini adalah sungguh berbaloi dan menguntung kan anda.Percayalah!!

Wanita di lahirkan sebagai insan yang sungguh istimewa. Secara natijahnya, kita diberikan anugerah untuk mengandungkan dan melahirkan seorang lagi (mungkin lebih!!)  insan ke dunia ini.
Pengalaman semasa mengandungkan zuriat kita sesungguhnya sesuatu pengalaman yang sungguh unik dan amat berharga sekali. Baik untuk zuriat yang pertama, mahupun yang kedua,ketiga dan seterusnya. Tiada perbandingan yang dapat dizahirkan untuk pengalaman ini.

I was pregnant in April 2007 and delivered my girl in December. During the pregnancy time, I enjoyed every moments of it, but looking back, there is 1 thing that I regret. And ONLY 1 thing.

We didn't have a proper pregnancy photos which can be printed in an album or be framed and hang on the wall.

Yes of course I did take pictures of my belly, the usual front views and sideways but the outcome was rather
P L A I N.

And I only have like *counting counting finger * 5-6 pictures of my hubby & I posed nicely for the camera. It didn't accentuate the maternity depth in it.
I regretted myself for that, until today.

During that time, the price of having an outdoor photoshoot was costly. And we cant really afford to hire a photography to documented the pregnancy moments, plus; there was limited lady photographer in the market on which, contributed to neglect the desires of a proper maternity photoshoot.

Atas dasar inilah, SMILEYKIDZ ingin menawarkan pakej Maternity Outdoor Photoshoot dengan harga yang mampu untuk semua.
I don't want others to feel the same way that I once felt.

Being pregnant is totally a rewarding experience for you, and let SMILEYKIDZ document a bit  if not all the journey of you to become a mother.

Nantikan tarikh itu ya...23th November 2009.
Keep your eyes open for our update.

Nov 17, 2009

Si Manis Putri Dini Irdina


Sungguh manis sehingga butterfly pun suka dengan dia.

I really had a GRRREEEAAATTTT time photo-shooting Dini and her parents.
I was *this* close to postpone the session because it was raining in the morning. But we agreed to wait and prayed hard for the rain to stop and Alhamdulillah...... about 9.30am++ the rain stopped, and about 10.30am the sun came out with its beautiful sunlight. :)

Initially we wanted to shoot at a golf club near their house in Rawang, but when I reached the place, immediately I knew that we must change the location. STAT!!

The golf arena is still under construction! ha ha ha

Memang mati kutu lah nak shoot kat mana for that 2 hours. ;p
So we headed to Taman Tasik Perdana, and the rest is history.

Enjoy the pictures!!

Putri Ibu Dini,
Hopefully you got the cd already.
And hoping you will love it as much as I do.
Happy viewing!

Nota kaki: 
Rasa nak upload semua jer, tu yang letak banyak tu.  
GIGAM ( Gila + Gambar ) sungguh.


******* Testimonial dari Ibu Dini:
:: PU3'z :: said...
received alredi
tak sabar nak cucii & put in frame

thanks soooo much dear
really LOVE it

I'm one happy lady today. Yeay!

Nov 16, 2009

SMILEYKIDZ blogger badge

Inroducing the newly fresh made tak sampai 20 minit SMILEYKIDZ blogger badge.
Isnt it cute?? *awwwww*

I'm lovin' it!!

Thanks so much to the wonderful-creative-sungguh pantas-blogger mommy, JIJI . 
I sungguh impressed dan terkejut dengan kepantasan Jiji membuat badge ini setelah mendapat details yang I perlukan. Baru 15 minit email details, tup2 terus dpt design.
And guess what is more fantastic?

She design it for the FREE.
What?? FREE??
Yes darling, she made it for FREE!
But I gave her some token though...tak sampai hati nak amik free, kena pulak I banyak songeh tukar sana tukar sini. hehehe

So sweets, if you ever wanted to have a blogger badge, you can approach Jiji then.
She also takes orders for blogger header too.
I reckon she must have offers great prizes.

So ladies & gentleman, now SMILEYKIDZ officially has a blogger badge!


You are most welcome to put it in your blog. I'd be honoured.

Foot Note:
Nantikan next entry sambungan dari "Milik Siapakah?"
Full of pics.
Ahhh~~ I'm officially GIGAM again. ;p

Nov 15, 2009

Milik siapakah??

Nov 13, 2009

Online Contest official WINNER!!!!!


Now is the time to annouce the 3 lucky winners of the ONLINE CONTEST~ Senyuman Ceria Si Comel


These 2 lucky winners will be receiving:

Smileykidz Voucher Worth RM50


The grand winner will be receiving

1 hour outdoor photoshoot
20 pcs 4R selected pics
1 cd of all the pictures

1 sticky album

And the grand winner is :

BIG congratulations to the winners.
Wait for Smileykidz to contact those mommies for the prize ok. :)

For the other 17 lucky babies, kindly wait for me to contact each and everyone of you for the voucher.
I'm a bit tight with the 9-5 work la. hu huhu

Take care sweets!!

Nov 9, 2009

Top 20 winners

Sebelum mengumumkan peserta yang telah terpilih sebagai Top 20, SMILEYKIDZ Photography ingin menegaskan di sini bahawa, SEMUA SENYUMAN  PESERTA ADALAH SUNGGUH CERIA BELAKA.

SubhAllah, sungguh indah ciptaan-Nya ini. Bersyukurlah kita kerana dikurniakan anak yang sungguh ceria ini. :)

Tahukah anda semua bahawa rupa-rupanya senyuman babies ini semua adalah SAMA??
Especially yang senyum lebar nampak gusi itu. Eiii geram betul tengok semua nya.
Smileykidz sememangnya menghadapi kesukaran untuk membuat short list para peserta semua. 
Then, the names. SubhAllah.... sungguh best dan sungguh enak di sebut dan di dengar. Maksud yang bagus pula tu. Boleh jadi inspirasi untuk anak2 I nnt. Ok ok I gurau2 je. ehehehe

Tetapi adat pertandingan lah kan... semestinya ada yang jatuh rezeki, dan ada yang belum ada rezeki lagi. Mommies & daddies dan pakcik/makcik juga, jangan kecil hati jangan marah2 kalau tidak terpilih ya. Jangan lupa ek dalam syarat & pertandingan tu dah kata... KEPUTUSAN ADALAH MUKTAMAD. he he he.

Tanpa prejudis dan random tanpa mengikut turutan.








Congratulations to all the lucky Top20 winners.

Seperti yang dijanjikan, Top20 winners akan menerima hadiah saguhati dari SMILEYKIDZ.
Hadiah tersebut adalah......

SMILEYKIDZ 10% Discount Voucher (T&C applies)

So lucky mommies of the lucky Top20 babies,
kindly leave comment in this entry with your blogger account name to prevent scam.

Don't forget to mention :
1. Your baby's number.
2. Your personal email add

I'll get in touch with you for verification purposes.

But anyway, of course; hanya 17 sahaja yang akan menerima voucher ini.

Then again.... who's the lucky 3 winners??
And.... who is the most lucky among them all??



Nov 8, 2009

Adeef Feizal

Nov 6, 2009

Sneak Preview

Nov 4, 2009

Pheww...I'm done!!!

352 blog entries.
Wow... its been a real pleasure to be having all of you as my participant in the 1st ever online contest I've ever organized.
Also, it's been a good eye-candy to see all those sweet cute and CERIA smiles of your lil' kiddos.
Seriously, SEMUANYA ceria dan gembira.
Kalau ada sesiapa yang I belum review sahaja, sila tinggalkan komen di sini ya.

Oh anyway, kepada semua yg dah update bloglist anda tu, TERIMA KASIH saya ucapkan. Kalau anda tinggalkan komen to inform that you've updated, I dah terjah tapi mungkin ada yang saya tinggalkan jejak... tp ada juga saya tak tinggalkan jejak. Tak sempat ler.. huhuhu

FYI, now is the next step of judging process.
To shortlist the participants.
Biasanya Top10 kan??
Well... well... SMILEYKIDZ kan suka nak jadi lain dari yg lain. Ada good news. Kita buat Top20 this time!!
And guess what, ada lagi more good news!!
Top20 akan dapat hadiah juga!
Yippe yeeeeyyyyyy!!!!

Well ini adalah sebagai tanda terima kasih SMILEYKIDZ kepada anda semua.

So nantikan kemunculan Top20 nanti.
But sorry, not anytime soon okey sweetie. Sorry morry naik lorry. ahahaha
Coz Pn.Nannoor is tight with work darling.

Nov 3, 2009


HaiPeng Kopitiam, Kemaman, TG

Nov 1, 2009

Online Contest is OFFICIALLY CLOSED!

Thank you!! Thank you!! Thank you so much for all the participation!
I cant recall of the total number of entries are in, but it is more than 250++ entries for sure!

I have yet to finish reviewing entries especially dated from 30th onwards due to time constrain but WORRY NOT!!! All the entries and all the comments dated before the due date is illegible to win the prizes!! SO chill okey... I'll drop by at your entry anytime soon!!

Sebarang penyertaan selepas entri/date/time ini, tidak akan di layan. ;p

Well yeah.... ITS OFFICIALLY CLOSED!!!!!

Good Luck to all the contestant.

Ok, nak sambung sessi terjahan ni!! tak tido la malam ni huhuhu

(mesti sume debar2 dan tak sabar nak tunggu keputusan kan..... hihihihi)

Well anyway, just an info, tomorrow I might not be able to review those entries yang belum diterjah because I'll be on my way to KT. Pray for my safe journey and arriving safe and sound in KT okies.

(so that lepas check in boleh sambung terjah blog u all lagi.. ehehe)

Oct 29, 2009

Nantikan kemunculannya!

Salam readers.
Wow wee... sungguh meriah ONLINE CONTEST~ SENYUMAN CERIA SI COMEL. Sedar tak sedar tinggal 3 hari saja lagi sebelum contest ini menutupkan pintu penyertaan.
As of now, kami telah menerima lebih dari 200 penyertaan dari semua blogger mommies, daddies juga uncles & aunties. Terima kasih byk2 ya.

Juga, sebahagian besar entry telah pun kami terjah dan kami tinggalkan komentar di entry tersebut. Mana yang tak boleh komen tu, kami tinggalkan jejak di ruangan shoutbox. Tetapi ada juga yang langsung tak boleh nak komen. Komen box xde, shoutbox pun xde. So camana tuuu yeee?? Jangan nanti ada yang claim kami tak review entry anda pulak. Tak baik tau camtu... T___T.

Ada juga yang tinggalkan link 2-3 kali, ye lah risau sebabnya kami belum terjah lagi entry anda. JANGAN RISAU tuan tuan dan puan puan juga cik cik semua. InsyALLAH kami akan terjah sebelum dateline contest ni. Buat masa ini, ada lebih kurang 60++ entry yang belum diterjah, semua entry tu date comment 28/10/09.

Ada yang tanya, kenapa kami lambat nak terjah??
Nak tahu sebab apa? Sebab2 perkara di bawah ni lah yang melambatkan sessi terjahan kami.
  1. Masa yang terhad. Sebab juri utama contest ni boleh buat sessi terjahan waktu siang saja. Malam dah dipenuhi dengan family commitment, nak masak dinner, nak layan anak, borak2 dgn suami, then nak tidokan anak etc yang tiada kesudahannya lah kalau nak list kat sini pun. Majoriti peserta kan mommies, so mesti dah faham sangatkan keadaan kita kat rumah cemana. ;p

  2. Kebanyakkan peserta disable right click kat pictures tu. So kat situ dah tambah lagi 1 step nak enlarge the pic then baru boleh nak right click & copy & paste kat dalam template contest kami. Nak tunggu gambar tu complete upload, dah makan masa.

  3. Then kami kena check pulak bloglist peserta. Majoriti peserta ada lebih dari 20 link, ada juga yang cecah ke 60-70 bloglist, berpinau mata nak check satu2. Kena pulak kalau tuan punya blog tu tak sort bloglist beliau ikut alphabet ke, ikut update time ke.
    huhuhuhu. (jgn marah eyy kot sape terasa pengakuan ikhlas ni.)

  4. Bila gambar dah pilih, bloglist dah cek, so kena lah nak tinggalkan komen kan. Most of the time nak upload comment box pun amik masa. Then, WORD VERIFICATION. Aduyaiiiii!!!!! Dah lah wording dia very confusing, rapat2 and kadang2 langsung ntah hape. Seriously, dah rasa cam allergy pulak dengan benda alah ni. HA HA HA HA HA ( sumpah lepas ni i off word verification heheheh)
Eh kami tak komplen tau...seriusly.. ini bukan komplen, ini sekadar pemberitahuan saja.
Ye lah, tak mahulah anda semua ingat kami lupa nak review entry anda.
So peserta semua... harapnya dapat bersabar seketika sehingga entry anda telah diterjah ye. Kami juga nak minta maaf kot ada peserta contest ni terasa hati ke pulak dengan luahan rasa kami ni. Harap maaf zahir dan batin okey. :)

Oh ya..... sebagai pentutup entry, nantikan kemunculan pelancaran promosi hebat SMILEYKIDZ khas untuk IBU-IBU MENGANDUNG. ( wah ayat "ibu-ibu mengandung" x boleh blahh heheh) err.. ok kembali serius.
SERIOUS, nantikan promosi hebat ini ok. Gerenti berbaloi baloi.

Oct 23, 2009

Salam untuk semua Contestant

Salam semua

Terima kasih di atas semua penyertaan anda.
Setakat hari ini, SMILEYKIDZ telah pun menerima lebih dari 100 penyertaan.
Woww!!! Tak sangka jadi contest yang hot! ;P

SMILEYKIDZ ingin meminta maaf banyak jika membuatkan anda semua tertunggu2 "terjahan" dari SMILEYKIDZ.
Jangan risau semua. SMILEYKIDZ pasti terjah dan review entry anda. Cuma cepat atau lambat saja.
Setelah kena terjah, SMILEYKIDZ pasti akan tinggalkan nota/komen di dalam entry itu.

So jgn risau ok.
Kalau2 lah menjelang tarikh akhir itu entry anda belum kena review lagi, boleh hantar sekali email/komen kepada SMILEYKIDZ, manalah tahu kalau2 ada yang tertinggal.

So have a good weekend ok!

Ceria ceria selalu!!!!

Oct 21, 2009

Online Contest: Questions & Answers

Salam readers,
Pertama sekali TERIMA KASIH banyak di atas penyertaan anda semua di dalam ONLINE CONTEST~SENYUMAN CERIA SI COMEL.

Penyertaan semua amatlah dihargai.

SMILEYKIDZ telah pun melakukan sessi terjah ziarah untuk sebahagian entry penyertaan contest ini, namun masih ada lagi yang belum kena terjah di ziarahi.
Jangan risau ye para peserta, SMILEYKIDZ pasti akan review entry anda dan akan meninggalkan komen sebagai tanda entry anda telah direview. Kalau tak cukup syarat pun pasti akan diberitahu. hehehee

Ada beberapa pertanyaan yang telah diutarakan oleh mereka di dalam komentar entry contest itu dan ada juga yang email saya directly.
So ada baiknya saya menjawab persoalan2 tersebut di sini:

Saya belum berkahwin, tetapi saya ada anak sedara/adik/sepupu yang mempunyai senyuman yang comel. Boleh ke saya join contest ni?
BOLEH! Anda masih boleh menyertai online contest ini dengan meletakkan gambar anak sedara/ adik/ sepupu yang masih berada di usia 1hari-4tahun. TETAPI, sekiranya anda terpilih sebagai pemenang, photoshoot tersebut MESTILAH melibatkan anak sedara/ adik/ sepupu anda tersebut.

Saya takde blog lah tapi saya berminat nak masuk contest ni, camana eh?
Kalau anda tidak ada blog, saya suggest anda register blog dan buat entry untuk contest ini. Ini kerana kalau tidak ada blog, bagaimana pula SMILEYKIDZ nak buat review entry itu kan??Maaf ya, penyertaan di dalam tidak di ambil kira.

Anak saya sekarang dah berusia 5 tahun, boleh ke saya join contest ni dengan meletakkan gambar anak saya masa berusia 3 tahun?
Maaf! Tidak boleh!! Syarat penyertaan, umur anak anda sekarang mestilah dalam usia 1hari - 4 tahun. Ini untuk berlaku adil kepada semua peserta yang lain.

Boleh ke saya letak gambar anak saya masa dia berusia 7 bulan, sekarang dia dah setahun. Boleh tak?
BOLEH SAJA!!! Yang penting, umur anak anda sekarang tidak melebihi 4 tahun. Nak letak gambar masa dia umur 5 hari ke, 8 bulan ke, 10 bulan ke tidak ada masalah.

Saya berminat nak tahu tentang package SMILEYKIDZ. Boleh tak?
Sudah semestinya BOLEH. ;p Emailkan pertanyaan anda untuk quotation kepada
Saya akan revert to your email as soon as possible.

So readers,
Harapnya saya telah menjawab sedikit sebanyak persoalan yang telah diutarakan.
Jika ada sebarang pertanyaan tentang contest ini, boleh email saya di

Tinggalkan komentar di entry ini pun boleh, insyAllah saya akan menjawab pertanyaan itu.

Oct 19, 2009

Online Contest~Keep the entry coming in!!!

ello readers,

MANY MANY MANY MANY thank you for all the participation entry.
I have a good time reviewing the pictures and oh my~ semuanya comel2 belaka.

Good Luck to all the contestants.
For those yang berminat nak join contest ni, jangan tunggu lagi.
Take a dive in your hardisc and pilih senyuman paling ceria si comel anda.
Due date will be on the 31st October!!

Oct 16, 2009

Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel


Buat julung2 kalinya, SMILEYKIDZ ingin menganjurkan


Hadiah yang ditawarkan adalah:

Pemenang Utama x 1 org:

Outdoor fotografi selama 1 jam

~unlimited shots~

~1 sticky album dengan 20kpg gambar terbaik~


Pemenang sampingan x 2 org:

Voucher fotografi SMILEYKIDZ bernilai RM50

So apa tunggu lagi???

Sertai online contest ini sekarang. :)

Online contest ini di buka dari tarikh:

15th Oktober 2009 - 31 Oktober 2009 jam 11.59mlm.

Terbuka kepada si comel berusia 1day - 4 thn sahaja.

Cara2 penyertaan?

  • Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
  • Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
  • Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda
  • Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.
  • Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya.
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ .
  • AMARAN: no link back will be disqualified
  • Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.
  • Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di bawah:
Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer:
  • Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
  • Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
  • Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
  • Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!
  • Entry anda HANYA akan di adili oleh SMILEYKIDZ.
  • Keputusan peraduan ini adalah MUKTAMAD.
  • Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.
  • SMILEYKIDZ akan memula sesi penilaian pada bila2 masa.
  • SMILEYKIDZ akan meninggalkan komen di dalam entri anda setelah diadili.
  • Sebarang pertukaran gambar selepas di adili tidak akan di ambil kira
Contoh gambar senyuman ceria si comel adalah seperti banner contest ni.
Ceria kan senyuman tu?

SO apa tunggu lagi??

Jangan tunggu lama lama .. nanti lama lama.. langsung terlupa buat entri .....

Kalau ada sebarang pertanyaan, boleh tinggalkan komen di entri ini ataupun emailkan ke

Aug 21, 2009

Teaser lagi : Cutie Pie Safia dan Family

Nota kaki:
Sebelum kita deliver gambar2 kena lah bg teaser kannn.... dah letak dah 1 tapi mommy safia komplen kata 1 tak cukup. hi hi hi hi ;p

Aug 20, 2009

Teaser: Cutie Pie Safia & Family Outdoor Photoshoot

Aug 17, 2009

Alesha is ONE!!

Alesha Rabeea, my cutie pie returning customer is ONE!! And she wore a TUTU. So cute 88x okeh!

I captured her akikah ceremony when she was 5mos++ old, then about 7mos++ she did a cameo appearance during her mommy's & friends outdoor shooting, and tick tock tick tock, she's ONE already!!

OMG, how time flies!!

Anyways, lets cut the story short because I know mommy Fifi sungguh tak sabar nak tengok gambar2 tu... hihihiiiiihhih

So here goes a sneak peak of the party.

Enjoy the pics.


Next Entry :

Cutie Pie Safiya&Family Outdoor Photoshoot



Powered by Blogger.

Quem sou eu

My photo
Marathon mom. Running. Healthy Lifestyle. Photography. iPhone.