Pages

About SMILEYKIDZ Photography


Specializing in KIDS, FAMILY & FRIENDS Photography.
Contact us for the affordable packages !!

Email: smileykidz.photo@gmail.com

************************************************************************************************

SMILEYKIDZ Photography
~where happy moments captured~

Dec 31, 2008

Sneak Peak : Alesha Rabeea





















Kenalkan, baby comel ni namanya Alesha Rabeaa. 


Smileykidz sangat2 bertuah kerana diberi kesempatan untuk merakamkan acara aqiqah dan cukur jambul bertempat di rumah nenda Alesha di Subang Jaya.

Opss.... namanya pun sneak preview peak kan? Nantikan gambar2 yang lain di entri yang seterusnya ya!!

:)

Dec 26, 2008

Hi

Hello semua.
Maaf atas 'kebisuan' utk seketika. Setelah hampir 3 bulan bersenang lenang di rumah dan bergembira dengan buah hati saya, maka apabila saya terjun kembali ke alam pekerjaan 9-5 minggu lepas, banyak rutin baru seperti bangun pagi pukul 6pg, mandi pagi pukul 6.15pg, memandu di jalan raya seawal jam 7pg utk mengelakkan kesesakan, bekerja keras utk mencari parking apabila sampai di kawasan ofis, kemudian saya juga perlu belajar dan bekerja keras untuk 'catch-up' dengan rakan sepasukan yang ternyata celik IT dan saya ini adalah buta  kurang celik IT, kemudian apabila waktu pejabat tamat, saya perlu bergegas utk pulang dan kena mengharungi kesesakkan yang dasyat ya amat tetapi terima kasih pada NPE saya hanya perlu mengharungi kesesakkan di Federal Highway hanya sekejap saja dan seterusnya apabila sampai di rumah saya akan menjalankan tanggungjawab saya pada suami dan anak pula seperti memasak, mengemas rumah, membasuh, melipat dan menseterika baju dan seterus menidurkan anak sehingga saya pun tidur sama. Wah banyaknya perkara baru yang berlaku dalam hidup saya dan dengan perasan saya kata I'm doing great at the moment. ;p  
Ok ok. Saya buang perasaan perasan itu. Haha
Oh sebenarnya apa yang saya nak kongsi hari ini adalah keterujaan saya untuk menunggu esok hari, Sabtu kerana saya akan ke Subang Jaya untuk mengambil gambar majlis kenduri aqiqah.
Pasti saya akan cerita tentang pengalaman itu nanti ya.
Sehingga itu Selamat Bercuti Panjang di akhir tahun. :)

Nov 30, 2008

Tasha, the lil' rascal

Ini adalah Nurul Ainaa Natashah atau Tasha. Dia bahasakan dirinya, kakak. Tasha baru menyambut hari lahirnya yang ke-3, 13 November baru2 ni.

Saya kenal dia sejak dia kecil lagi. Sungguh sebenarnya si Tasha ini adalah the lil' rascal bagi keluarga mertua saya. Keletahnya nakal tapi menghiburkan. Sering penuh dengan idea untuk melakukan sesuatu yang pastinya akan membuatkan mama nya menjerit. Oh bukan mama sahaja ya, nenek, maklang, maklong dan lain2. ;)


Tasha yang saya kenali sebenarnya bijak budaknya. Sangat curious ingin tahu tentang segalanya. Petah pula berkata2. Bila kita menegah, pasti mesti ada jawapannya.

Sebagai contoh, bila kita menegah dia memanjat grill, jawapan yang selalu didengari adalah seperti ini:

"bila kakak besar nanti, kakak panjat grill ni yeh?"


Dia akan gunakan ayat, bila kakak besar nanti......
Keletah Tasha sering mendapat perhatian dan tersemit di fikiran kami. Dia yang menggelarkan Makcik Gma nya temaaa temaa dan dia jugalah yang memanggil anak saya, baby Tnim. Gelaran tersebut menjadi ikutan utk keluarga mertua saya. Gaya sebutan nya memanggil temaaa temaaa mmg comel!





Gambar2 ini juga diambil di sekitar Bukit Melawati, K.Sgor ketika saya, suami & anak, The Twins, Tasha & Mama dan nenek bersiar2 di sana. Memang sengaja saya usulkan untuk merakamkan gambar Tasha & Mama untuk menambahkan portfolio smileykidz.
Saya alami pengalaman yang sedikit berbeza ketika dia menjadi model saya. Tasha belum pandai lagi mesra kamera. Tidak macam Izzazi. Saya kena menyuruhnya untuk senyum tapi lihatlah senyuman nya seperti gambar di atas. Aduh. ;)
Memang menjadi resam kanak2, excited dan penuh dengan energy. Bila waktu saya sibuk merakamkan aksi The Twin, Tasha akan inter-frame. Tapi bila aksinya pula, dia sibuk mahu bermain2 dengan sepupu kembarnya itu. Aduhai...
Tasha... Tasha... karenahnya memang menghiburkan. Oh juga memeningkan.
Maklang suka kalau balik K.Sgor Tasha ada di rumah nenek, boleh main dengan
baby Tnim. Baby Tnim pun suka kalau kakak Tasha ada. :)
Okaylah, sudah 2 entry saya dalam smileykidz@blogspot ini. Buat masa ini, saya masih di dalam persiapan untuk memantapkan skill dan teknik merakamkan aksi dan gelagat kanak2 melalui tutorial online, melihat hasil kerja photographer yang lebih hebat dan seterusnya mencuba2 teknik tersebut ke atas anak saya sendiri. Iya lah kan, siapa lagi mahu saya jadikan model tanpa bayaran? ;)
Untuk seterusnya dari smileykidz, nantikan ada promosi hebat yang akan di lancarkan tidak lama lagi. So stay tune and enjoy the view ok!

Nov 26, 2008

The Twins

Saya sentiasa fikir yang kembar adalah sesuatu perkara individu yang unik dan menarik. Sudah nyata yang semestinya kejadian kembar itu sendiri adalah bukti kejadian fitrah manusia ciptaan agung Tuhan yang Maha Esa. Walaupun saya dilahirkan di dalam keluarga yang tidak mempunyai genetik kembar, namun saya bertuah kerana masih ada kelahiran kembar di dalam famili besar baik di pihak saya, ataupun suami.


Portfolio saya yang pertama adalah kembar tidak seiras Izzazi dan Izzati. Lebih mudah jika kita panggil mereka, Kakak (Izzazi) dan Adik (Izzati). Tahun depan mereka 6 tahun, dan akan mula menjejakkan kaki ke alam sekolah, eh bukan, pra-sekolah lah. Bila ditanya, seronok kah ke sekolah? Seorang jawab YA dan seorang lagi jawab TAK. Aduh, macam mana tu? ;)

If you havent met the parents, you woudnt believe that they are twins. Kakak mirip sekali papa mereka; chinese-look dan adik, sungguh iras mama yang berketurunan Pakistan. Sebagaimana bezanya iras mereka, personaliti juga berbeza. Menurut mama, kakak lebih banyak karenahnya, ingatkan perhatian, kuat makan, defensive,lebih chatty walaupun patah kata masih ada pelat. Ada sekali si adik mengejek, kakak ni pelat totok sementelahan mendengar butiran kata kakak. Tergelak saya mendengarnya bila adik mengata. Adik pula pemalu, kurang selera makan, tutur kata yang lancar tidak pelat namun suka memendam rasa.



Oh, kakak suka kamera. Pantang nampak lensa terus senyum.




Adik pula, payah nak lihat dia senyum pada kamera, but when she smiles; it was the sweetest smile I've ever seen!!




Macam adik beradik yang lain, mereka tetap bergaduh antara satu sama lain. Tidak boleh tidak. Jika kakak dapat roti, adik pun mesti dapat roti juga. Mama bercerita, nakal mereka juga sama naiknya. Kadang si kakak yang beri idea, kadang si adik yang buat kerja. Tapi kalau nak kena, tak kira siapa yang mula; 2-2 'dapat'. ha ha.


Photo shoot ini dibuat di Bukit Melawati di K.Selangor. Kebetulan mereka telah ada seminggu di rumah mak mertua. Cuti sekolah kan. Sayang sekali mama mereka tidak dapat bersama kerana perlu pulang ke Lumut petang itu.

Saya masih hijau dalam arena kids photography. Masih banyak yang perlu belajar. Masih banyak yang perlu saya praktis. Masih banyak ruang untuk saya perbaiki. Photography is not easy, it takes a lot of skills to be a good photographer. To produce not just good, but great photos. But the most important thing is passion. At least from thought. Saya kurang kemahiran tetapi saya ada passion yang mendalam dalam fotografi. Dan itu adalah pegangan saya sejak dari dulu lagi. InsyAllah, saya akan cuba memperbaiki dan menajamkan skill tersebut. :)


Okay lah, cukup2 lah saya membebel kali ni. Saya ucapkan terima kasih pada semua yg sudi untuk menjengah ke SMILEYKIDZ @ blogspot dan semoga gambar2 ini dapat menjadi santapan mata anda semua.


Enjoice!



Sneak peak next entry:

Memperkenalkan Tasha, the lil rascal. ;)


Nov 22, 2008

Welcome

Hi all!!
Welcome to SMILEYKIDZ PHOTOGRAPHY.
Where happy moments are captured.

This is where I will post and blog about the biz that I am going to start.
I'll write someday on how this is all started but for now, feel free to view on the happy moments that have been captured.
And if you like what you'll see and starting to visualized yourself surrounded by your kiddos/families/bff(s) and imagining the happy moments with them be frozed in time forever, you know what to do rite?
Easy peesy, just drop me an email and I'll be at my pleasure to serve you. :)

Email : smileykidz.photo [at] gmail [dot] com
 

Nuffnangs

Powered by Blogger.

Quem sou eu

My photo
Marathon mom. Running. Healthy Lifestyle. Photography. iPhone.

Pesquisar

Followers