Pages

About SMILEYKIDZ Photography


Specializing in KIDS, FAMILY & FRIENDS Photography.
Contact us for the affordable packages !!

Email: smileykidz.photo@gmail.com

************************************************************************************************

SMILEYKIDZ Photography
~where happy moments captured~

Feb 8, 2011

My style of photography

Setiap orang pasti ada preferensi cara mengambil gambar. Kalau kita lihat gambar hasil dari jurugambar professional, mereka mempunyai trademark atau style yang tersendiri.

Saya tidak layak digelar photographer, saya hanyalah seorang ibu anak 2 yang suka mengambil gambar orang di sekeliling, terutama anak2 dan suami.
Ini menerangkan gambar saya boleh dikira dalam dalam koleksi ribuan gambar2 di dalam hard disc
:|

Berbalik kepada gaya foto, gaya saya adalah: close-up portrait.

Sebagai contoh:

Anak sulung: Tasneem Athirah

Nurul Izzati

Bayi saya: Nadha Haseena

Safia

Dini Irdina

Saya berasa puas dapat melihat gambar close-up potrait sebegini.
Nampak dengan jelas dan besar riak muka si kecil.
Lebih detail. Lebih peribadi.
Sebagai contoh, gambar anak kedua saya, Haseena. Boleh kita lihat lelehan air liur dalam gambar itu.
Itu yang membezakan close up shot dengan gaya gambar yang lain.

Shot sebegini tidak memerlukan prop yang banyak. Kerana target shot adalah close-up wajah. Maka prop yang diperlukan hanya lah, buat si kecil tersenyum gembira.
Senang bukan?

Anda suka?

5 comments:

najwahn said...

suka!!!:)

Rin said...

boleh x emailkan quotation utk saya.
nak buat utk my 3 kids palying together.
khairin@yspsah.com

Little_precious said...

salam...
hai..lama x bertanya kabar kan..
terima kasih singgah web saya...

saya pon suke close up juga....pueh hati kan kan...

hmm duk bangi area mana?
ade FB tak? leh la join ladies photog..situ mmg ramai photog perempuan cam kita2 nih

::pu3'z:: said...

suke...
sbb ader muke anak kite....
hihihiii
ingt plan nk sneak pix dotter no.2 laaa...

@nannoor said...

Lil precious: dah ada fb for ladyphotog? Tq for info..will chekidout

Putri: dah besar anak dara awak yea... Dah dpt adik pun..sama gilrs lah tu.. Mcm biasa kalau nak buat photo session utk adik, email saya yer..

 

Nuffnangs

Powered by Blogger.

Quem sou eu

My photo
Marathon mom. Running. Healthy Lifestyle. Photography. iPhone.

Pesquisar

Loading...

Popular Posts

Followers